lunes, 31 de marzo de 2008

Usos de l'aigua


El consum d’aigua varia segons el tipus d’activitat per lo que es fa servir. La agricultura es la que demana mes quantitat d’aigua, després la industria i en el últim lloc el consum domèstic.
L’aigua fa un dels principals papers a la vida. Sense l’augia la subsistencia seria imposible. Per exemple, el nostre cos est format per un 70% D’AIGUA.

Els principals usus de l’aigua son:
Consum domestic: compren el consum de l’aigua a casa. La nostra alimentacio, la nataja- tant la higene com la nateja del hogar-, la nateja de roba...
Consum public: la nateja de carrers, fonts publiques, reg de parcs i jardins, altres usos comunitaris...
L’aigua en l’industria: en las fabriques, el proces de fabricacio de pruductes, tallers, construccio...
L’aigua com a font d’energia: aprofitant el aigua per produir energia. (centrals hidroelectriques)
L’aigua, via de comunuicacio: per transportarnos. L’home fa us de varques per poder anar d’un lloc a un altre a traves de l’aigua.
Esport, oci i aigua: en els rius, el mar, les piscinas, llacs, montanyes... es practique un gran numero de esports. I moltes persones fan us del l’aigua en el seu tems lliure, en la platja o parcs aquàtics i l’us de l’aigua congelada per l’esqui.
L’ús en la ramaderia: s’ utilitza com part de l’alimentació dels animals i la neteja dels estables i altres instal·lacions.
En l’agricultura:L’ús en la agricultura: en la agricultura l’aigua es fa servir per el rec dels camps.

Casi el 79% de l’aigua dolça disponible s’utilitza per l’agricultura. la sobrexplotació de l’aigua subterrània per part dels agricultors s’accedeix en els nivells dels acuifers en al menys 160.000 milions de metres cubics cada any . la quantitat consumida d’aigua per conear en molt gran. La superfície de sol destinada a la agricultura a augmentat en un 12% desde els anys seixanta, fins ocupar casi 1.500 milions de hectareas. S’estima que la quantitat dee l’aigua extraida pel mon per el rec esta entre els 2.000 y 2.555km(cubitos) al any.
Les practiques de rec i el escas fluix ha portat a la salinitzacio de aproxiomadament el 10 per cent de les terres irrigades del mon (30milions de hectareas de els 255milions hectareaas de terra irrigada) segons las Organitzacio de les Nacions Unides per la Agricultura i Alimentacio (FAO). L’agricultura es, en part, la responsable del esgotament de l’aigua.
En conclusio, en l’india, china, estats units, el nort d’ africa i la peninsula arabiga sumen 160.000 milions de metres cubits en un any , una quantitat doble al fluix del riu nil.

No hay comentarios: